عوارض ارتودنسی دندان را بشناسید

ساخت وبلاگ

آیا ارتودنسی دندان به عنوان یکی از پرطرفدارترین شاخه های دندانپزشکی که یک درمان برای ناهنجاری های مختلف دندان ها و فکین است، عوارضی هم دارد؟ این عوارض و همینطور معایب شامل چه مواردی می شود؟ لازم به ذکر است که هرگونه پروسه درمانی و زیبایی عوارض و معایب خاص خود را دارند، اما برخی از روش های درمانی عوارض کمتر و برخی دیگر عوارض بیشتری دارند. ارتودنسی دندان هم از این قاعده مستثنی نیست و شامل مزایا و معایبی می شود که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

عوارض ارتودنسی دندان

عوارض احتمالی ارتودنسی دندان که ممکن است به دلیل عدم مراجعه به یک متخصص ارتودنسی متبحر و یا عدم رعایت درست بهداشت دهان و دندان باشد، شامل موارد زیر می شود:

ایجاد درد بعد از ارتودنسی دندان

در روزهای ابتدایی نصب براکت های ارتودنسی به دلیل اینکه دندانهای شما به فشاری که به آنها وارد می شود عادت ندارند، خیلی طبیعی است که احساس درد کنید و بسته به نوع ارتودنسی دندان انتخاب شده برای درمان شما، این درد به مرور زمان کم می شود. در مقاله درد ارتودنسی دندان می توانید بیشتر در این باره مطالعه کنید.

اختلال در جویدن غذا

در صورتی که از ارتودنسی ثابت استفاده می کنید، ممکن است در هنگام خوردن مواد خوراکی سفت و چسبنده به مشکل بخورید.

عفونت لثه و پوسیدگی دندان

یکی دیگر از عوارض ارتودنسی دندان ثابت، عفونت لثه و پوسیدگی دندان است. بروز این عوارض در صورت استفاده از دستگاه ارتودنسی متحرک بسیار کمتر است. زیرا در طول درمان با ارتودنسی متحرک بیمار به راحتی می تواند براکت ارتودنسی را از دهان خارج کند و اقدام به مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن کند.

ایجاد زخم پس از نصب بریس های ارتودنسی

یکی از عوارض ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال، ایجاد زخم در ناحیه لثه و زبان است. به همین دلیل استفاده از این نوع دستگاه ارتودنسی نامرئی تا حد ممکن توسط متخصصین ارتودنسی توصیه نمی شود.

بوی بد دهان

یکی از رایج ترین عوارض ارتودنسی دندان ایجاد بوی بد دهان است. این اتفاق در صورتی اتفاق می افتد که ذرات غذا به مدت زیادی در بین اجزای ارتودنسی باقی بماند؛ که در نتیجه توسط باکتری ها تجزیه شده و باعث ایجاد بوی بد دهان می شود.

تحلیل ریشه دندان

استفاده بیش از 2 تا 3 سال از بریس های ارتودنسی، احتمال وقوع این عارضه را افزایش می دهد. منظور از تحلیل ریشه دندان، کوتاه شدن طول ریشه دندان در طول درمان ارتودنسی است.

منبع: implantdr.ir

 

سالم باش...
ما را در سایت سالم باش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سالم باش salembash بازدید : 44 تاريخ : چهارشنبه 8 شهريور 1402 ساعت: 17:25