کبد چرب و چگونگی از بین بردن آن

ساخت وبلاگ

این روزها کبد چرب یکی از شایع ‌ترین بیماری‌ ها در میان افراد شناخته شده که اصلی ‌ترین دلیل آن، رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی است. به همین دلیل اغلب افراد به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد کبد چرب هستند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که کسب اطلاعات بیشتر درباره جوانب مختلف آن برایتان مهم است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کبد اندامی است که چربی را برای استفاده بدن در خود ذخیره می‌کند اما زمانی فرد مبتلا به بیماری کبد چرب می ‌شود که میزان این چربی بیش از حد مجاز باشد. (5 الی 10 درصد وزن کبد) لازم به ذکر است که ابتلا به این بیماری، تنها به کبد آسیب نمی ‌رساند بلکه می ‌تواند در کار سایر ارگان‌ های بدن نیز اختلال ایجاد کند. شما همچنین با استفاده از رژیم کم چربی می توانید علاوه بر کاهش وزن، به کاهش سطح چربی بدن خود نیز کمک کنید.

انواع کبد چرب کدامند؟

این بیماری به طور کلی به سه دسته تقسیم بندی می‌شود:

  • کبد چرب الکلی
  • کبد چربی غیرالکلی
  • کبد چرب بارداری (این مورد نادر است به همین خاطر به طور معمول در دسته ‌بندی ‌های انواع کبد چرب قرار نمی ‌گیرد)

کاهش اشتها، ضعف و گیجی، حالت تهوع، احساس خستگی مفرط، کاهش وزن، رنگ تیره ادرار، عرق کردن بیش از حد و… جزو علائمی میباشند که نشان از ابتلا به کبد چرب هستند. زمانی که بافت کبد قادر به شکستن‌ چربی‌ها نباشد، ابتلا به کبد چرب اتفاق میفتد.

دلایل

با دانستن دلایل این بیماری، می‌ توانید با پیشگیری و تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی کبد چرب ابتلا به کبد چرب را از خود دور کنید. مهم ‌ترین علل ابتلا به کبد چرب عبارتند از:

  • رژیم غذایی:  داشتن برنامه غذایی نامناسب و پرکالری، باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می‌شود.
  • ابتلا به برخی از بیماری‌ ها:  بیماری‌ هایی مانند دیابت یا چاقی مفرط، در عملکرد کبد اختلال ایجاد کرده و ممکن است منجر به تجمع چربی در کبد شوند.
  • مصرف داروها: مصرف داروهایی مانند تاموکسیفن، متوترکسات یا آمیودارون خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: شاخص توده بدنی یاBMI  چیست؟

درمان

با جایگزین کردن عادت‌ های سالم غذایی به جای عادت‌ های نامناسب و عدم مصرف الکل در گرید 1 کمک زیادی به درمان این بیماری می ‌کنید. برای مثال برای درمان دیابت می توانید از رژیم دیابتی استفاده کنید. بنابراین اگر مبتلا به گرید 1 این بیماری هستید برای کاهش چربی کبد خود به راهکارهای زیر عمل کنید:

  • مصرف نوشیدنی‌ های الکلی را کنار بگذارید.
  • میزان کربوهیدرات را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید.
  • از مصرف غذاهایی چون ماکارانی، پاستا، نان یا شیرینی حدالامکان پرهیز کنید.
  • خوردن سبزیجات به پاکسازی کبد کمک می ‌کند.

منبع : https://www.foodonly.ir/

سالم باش...
ما را در سایت سالم باش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سالم باش salembash بازدید : 147 تاريخ : سه شنبه 25 مرداد 1401 ساعت: 17:07