سندرم متابولیک چیست؟

ساخت وبلاگ

امروزه موارد زیادی هستند که ممکن است باعث ایجاد بیماری در بدن شوند. زمانی که چند فاکتور مهم کنار هم قرار بگیرند، می‌توانند به میزان بالایی احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهند. سندرم متابولیک نیز به یکی از این حالات اشاره می‌کند. سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از عوامل خطر گفته می‌شود که در صورت داشتن آن‌ها احتمال ابتلای شما به بیماری‌های قلبی، دیابت و سکته به طور چشم‌گیری افزایش پیدا می‌کند. در ادامه در کنار ما باشید تا به طور دقیق سندرم متابولیک را برای شما شرح دهیم و با نحوه مقابله با این شرایط آشنا شوید.

زمانی که فردی دارای پنج عامل خطرناک زیر باشد، دچار سندرم متابولیک شده است. این عوامل می‌توانند موجب سکته، دیابت و بیماری قلبی شوند:

  • افزایش فشارخون (بیش از 130/85 میلی‌متر جیوه)
  • سطح قند خون بالا (مقاومت به انسولین)
  • چربی اضافی
  • سطح تری گلیسیرید بالا
  • سطوح پایین کلسترول خوب یا HDL

داشتن تنها یک مورد از عوامل بالا، به معنای ابتلا به سندرم متابولیک نیست اما زنگ هشداری است که باید جدی گرفته شود. سندرم متابولیک بسیار شایع است که علت آن نیز سبک زندگی ناسالم است.

علت ابتلا به سندرم متابولیک

سندرم متابولیک اغلب در افرادی شکل می‌گیرد که تحرک کم و وزن بالایی دارند. در واقع سندرم متابولیک یکی از بیماری های مرتبط با چاقی است. یکی دیگر از عوامل اصلی ایجاد این سندرم، مقاومت بدن نسبت به انسولین است. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده ترشح می‌شود. این هورمون به بدن کمک می‌کند تا قند خون را در سطح طبیعی نگه دارد. زمانی که بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا کند، سطح قند خون افزایش پیدا می‌کند. این حالت در واقع علت شکل‌گیری بیماری دیابت در بدن است.

عواملی که احتمال ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش می‌دهند

  • چاقی مهم‌ترین فاکتور است. وزن بیش از اندازه به‌ خصوص در ناحیه شکم بسیار خطرآفرین است. به‌طورکلی چاقی علت بسیاری از بیماری‌ها است و با کنترل وزن یا کاهش آن با یک رژیم لاغری اصولی می‌توانیم جلوی خیلی از بیماری‌ها را بگیریم.
  • سن نیز فاکتوری است که باید لحاظ شود. با افزایش سن و افت احتمالی سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها زیاد می‌شود. درصورتی‌که در طول زندگی سبک سالمی را اتخاذ کرده باشید تا حدود زیادی خیال خود را راحت کرده‌اید.
  • برخی از بیماری‌ها نیز ممکن است به‌صورت غیرمستقیم عواملی را ایجاد کنند که در نهایت منجر به سندرم متابولیک شود. بیماری‌هایی مانند کبد چرب غیرالکلی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و آپنه خواب از این موارد هستند.
  • ورزش نکردن کافی نیز بسیار تأثیرگذار است. در برخی موارد با وجود رعایت رژیم های لاغری باز هم در برخی نواحی بدنی دچار چاقی مفرط می‌شویم. این چاقی ممکن است در نتیجه آناتومی بدن، ارث و سبک زندگی باشد. بسیاری از افراد امروزه مجبورند ساعات زیادی را در محیط کار خود، روی صندلی باشند.

این وضعیت موجب تجمع چربی در برخی نواحی به‌خصوص شکم می‌شود. زمانی که دور شکم افزایش یابد احتمال ابتلا به سندرم متابولیک نیز افزایش می یابد. ورزش یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای داشتن تناسب‌اندام است که در این حالت به کمک افراد می‌آید.

منبع: http://www.foodonly.ir/

سالم باش...
ما را در سایت سالم باش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سالم باش salembash بازدید : 115 تاريخ : سه شنبه 14 تير 1401 ساعت: 18:33